gediplomeerd konijnentrimmer

België wordt meer en meer op de kaart gezet op gebied van konijnen, elk jaar worden we wat konijnendeskundigen rijker maar het kan nog beter. Daarom heb ik ook gekozen om mij op het vlak van de vacht bij te scholen, de opleiding konijnentrimmer was dan ook snel gekozen. Deze heb ik gevolgd bij Ilse Pos van het Regionaal Voorlichtingsbureau Konijnen, www.rvbkonijnen.com. Natuurlijk heb ik ook een examen moeten afleggen zowel praktisch als theoretisch en deze heb ik met glans doorstaan, voor beide een mooie score van 90% gehaald. Zo ben ik 6 april 2019 afgestudeerd als tweede gediplomeerd en professionele konijnentrimmer in België volgens www.konijnenvachtverzorging.nl. Momenteel zijn er maar 3 gediplomeerde en professionele konijnentrimmers in ons land.

Waarom nu juist konijnentrimmer?
Ondanks dat het begrip nog niet bekend is in België wou ik deze opleiding toch volgen en meer over dit ontwerp leren. Als er zoveel belang wordt gehecht aan de vachtverzorging van honden en katten waarom dan ook niet aan die van konijnen?

Veel mensen zijn nog steeds niet op de hoogte over het feit dat sommige konijnen vachtverzorging nodig hebben laat staan hoe we nu juist de vacht van konijnen moeten verzorgen. Er worden verkeerde materialen gebruikt, maar ook goede materialen op de verkeerde manier. Graag wil ik mijn kennis overbrengen door konijnen te trimmen maar ook door informatie te verschaffen. Dit is 1 van de manieren om me in te zetten voor het algemene konijnenwelzijn.

Waarom worden konijnen getrimd?
Langharige konijnen worden meer en meer gehouden als huisdieren zowel binnen als buiten. Zij hebben om verschillende redenen extra verzorging nodig, dit om door de rui te komen maar ook om medische redenen en hun eigen comfort.

Daarnaast kunnen ook kort- of normaalharige konijnen extra hulp gebruiken als zij niet goed door de rui komen.

Maar trimmen is zoveel meer dan alleen maar knippen en scheren. Wij kijken naar de algemene conditie van de vacht, ogen, oren en nagels. Op deze manier merken wij snel op dat er zich iets afwijkend voordoet. Zo kunnen bepaalde parasieten, ingegroeide nagels, huidproblemen of andere problemen vroeg opgespoord worden.

Heb ik alleen maar kennis over de vacht?
Nee ik heb een brede algemene kennis door mijn opleiding als konijnendeskundige maar ook door mijn ervaring als dierenartsassistente. Zo kan ik verbanden leggen tussen problemen in de vacht, gedrag en gezondheid. 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2019 - 2024 Flopping Lops | sitemap | rss