Konijnen nemen toe in populariteit als huisdier. Met als gevolg dat er ook meer vraag is naar de medische zorgen en hoe we ze opvoeden. Ze zien er schattig uit en zijn daarom erg populair bij kinderen. Ondanks dat schattige uiterlijk, knuffelen konijnen niet graag. Liefst staan ze met hun 4 pootjes op de grond, het zijn dan ook prooidieren. In tegenstelling wat vele mensen denken zijn het geen 'makkelijke' huisdieren. Er is nog enorm veel onwetenheid over konijnen. Zo hebben ze net zoals honden en katten ook vaccinaties nodig. Toch zien we een evolutie in de aandacht die wordt gehecht aan het juist benaderen van onze geliefde nijntjes. Om jouw floppertje gelukkig te maken moet je over de juiste kennis beschikken, zo weet je hoe een konijn zich gedraagt in bepaalde situaties. Hierin wil ik, als konijnendeskundige, mijn steentje bijdragen door mensen te informeren aan de hand van voorlichting, advies en begeleiding op persoonlijk vlak voor jouw konijn.

Het geven van voorlichting is misschien wel 1 van de belangrijkste factoren bij het houden van konijnen. Hier ga je opzoek naar informatie alvorens er een probleem is. Dit gaat dan om de basisverzorging die je konijnen nodig hebben zoals huisvesting en medische zorgen. Vele eigenaars doen afstand van hun konijn(en) voor ze een jaar oud zijn, dikwijls omdat ze onderschat hebben welk zorgen ze nodig hebben. Vaak hebben ze ook geen kennis van ziekten onder konijnen waardoor het soms fataal afloopt. Ook de huisvesting is stof tot discussie, zowel op een appartement als in een huis kan je konijnen houden, binnens- of buitenshuis. Hierin wil ik als konijnendeskundige jou begeleiden door mee opzoek te gaan naar wat de noden zijn van deze fijne dieren alvorens de aanschaf.

Download jouw gratis konijnengids om al jouw info te vergaren.

Vind je niet alle antwoorden op jouw vragen? Dan kan je bij ons een online consult inboeken. Hier gaan we in op jouw vragen. 

Online Consult

Jij hebt een probleem met jouw konijn op vlak van voeding of gedrag?  Zelf krijg je dit probleem niet opgelost en je wil graag professionele hulp inschakelen maar wil je liever niet de rompslomp van een huisbezoek? 
Dan is een online consult ideaal voor jou. 

OF

Er is geen probleem maar je bent opzoek naar meer uitleg om jouw konijn uitdaging te geven, het dieet optimaal bij te stellen of je wil graag de band versterken tussen jou en jouw floppertje? 
Ook dan kan een online consult jou helpen! 

 

Ik focus me niet op 1 aspect van het leven van jouw konijn maar kijk naar het geheel wat hem of haar gelukkiger en gezonder kan maken. Dit doe ik terwijl ik jouw konijn in zijn of haar waarde laat, er wordt geen advies gegeven dat voor jouw konijn mogelijk schadelijk is gewoon omdat jij bepaalde dingen fijn vindt. 

Wat bezorg ik jou voor het online consult? 

Een intakeformulier om zo een duidelijker beeld te krijgen. Dit bezorg ik jou bij het maken van de afspraak. 

Wat bezorg jij mij voor het online consult? 

Een ingevuld intake formulier en eventueel beeldmateriaal. Dit bezorg je mij een week voor de afspraak.

Wat mag je verwachten van een online consult? 

  • Concrete stappen om tot een oplossing te komen voor jouw probleem.
  • Professionele aanpak waarbij het welzijn van jouw konijn op de eerste plaats komt
  • Meerdere aspecten worden in vraag gesteld zonder te focussen op 1 mogelijke oorzaak
  • Er wordt gefocust op een preventieve aanpak voor andere problemen gerelateerd aan het bestaande naar de toekomst toe

Wanneer is een online consult niet voor jou geschikt? 

Als jouw konijn medische problemen heeft en je nog niet op dierenartsenbezoek bent geweest. Hierbij is een medische controle de eerste stap. 
Zo kan jouw dierenarts vele mogelijke oorzaken uitsluiten en mogelijks al een antwoord bieden op jouw probleem. 

 

Praktische info

  • Jouw investering bedraagt €35
  • Vul het intake formulier grondig in alleen zo kan ik alles grondig analyseren
  • De online call gebeurt via Whatsapp, Zoom, Skype,...
  • Een opvolging is mogelijk na aanvraag
  • Deze calls worden standaard ingepland op woensdagnamiddag
  • De online call is éénmalig

Hoe contact opnemen? 

Mail op info@floppinglops.be

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2019 - 2024 Flopping Lops | sitemap | rss