Konijnen nemen toe in populariteit als huisdier. Met als gevolg dat er ook meer vraag is naar de medische zorgen en hoe we ze opvoeden. Ze zien er schattig uit en zijn daarom erg populair bij kinderen. Ondanks dat schattige uiterlijk, knuffelen konijnen niet graag. Liefst staan ze met hun 4 pootjes op de grond, het zijn dan ook prooidieren. In tegenstelling wat vele mensen denken zijn het geen 'makkelijke' huisdieren. Er is nog enorm veel onwetenheid over konijnen. Zo hebben ze net zoals honden en katten ook vaccinaties nodig. Toch zien we een evolutie in de aandacht die wordt gehecht aan het juist benaderen van onze geliefde nijntjes. Om jouw floppertje gelukkig te maken moet je over de juiste kennis beschikken, zo weet je hoe een konijn zich gedraagt in bepaalde situaties. Hierin wil ik, als konijnendeskundige, mijn steentje bijdragen door mensen te informeren aan de hand van voorlichting, advies en begeleiding op persoonlijk vlak voor jouw konijn.

Vakantieperiode 2021: 07/08/2021 - 23/08/2021. Plan je afspraak dus voor of na deze datums. Tijdens onze vakantieperiode worden er geen adviesafspraken gepland

konijnendeskundige

 

Voorlichting

Het geven van voorlichting is misschien wel 1 van de belangrijkste factoren bij het houden van konijnen. Hier ga je opzoek naar informatie alvorens er een probleem is. Dit gaat dan om de basisverzorging die je konijnen nodig hebben zoals huisvesting en medische zorgen. Vele eigenaars doen afstand van hun konijn(en) voor ze een jaar oud zijn, dikwijls omdat ze onderschat hebben welk zorgen ze nodig hebben. Vaak hebben ze ook geen kennis van ziekten onder konijnen waardoor het soms fataal afloopt. Ook de huisvesting is stof tot discussie, zowel op een appartement als in een huis kan je konijnen houden, binnens- of buitenshuis. Hierin wil ik als konijnendeskundige u begeleiden door mee opzoek te gaan naar wat de noden zijn van deze fijne dieren alvorens de aanschaf.

Advies

Als u meer specifieke vragen hebt omwille van een probleem dan kan u dit advies noemen. Hierbij wordt er naar het individu gekeken en een gepast advies opgesteld. Zoals gedragsproblemen(bijv. agressie naar de eigenaar of het maatje) vragen soms wat meer aandacht en tijd, er gaat dan ook een goede voorbereiding aan vooraf via mail, telefoon en beeldmateriaal. Er kan zich ook een situatie voordoen dat u, als eigenaar, er op staat dat dit via persoonlijk contact gebeurd of dat ik als deskundige van mening ben dat dit niet van op afstand kan opgelost worden. Hoe dan ook komen we tot een uitkomst dat het welzijn van jouw konijn voorop stelt. 

 

 

Tarieven

 

Voorlichting

Voorlichting op maat                                  gratis ( via mail of facebook)
*huisbezoek 30 min                                    € 0.35/km

Ik maak jou wegwijs over de aanschaf, huisvesting en medische zorgen. Dit kan telefonisch, per mail of via een huisbezoek.  Dit consult heeft een tijdspanne van in totaal een uur en na deze consultatie ontvangt u een mapje met daarin alle info die we besproken hebben. Zo hebt u na ons gesprek nog enkele handvaten om naar terug te grijpen.
 

Advies

Advies op maat (90 min)       € 75
Opvolging (30min)                € 19
*huisbezoek                           € 0.35/km

Gedragsproblemen zoals agressie, zelfverminking en ook voedingsproblemen. Hebt u nog andere problemen waar u tegenaan loopt neem dan zeker contact op. Sommige problemen kunnen opgelost worden aan de hand van telefonisch contact in combinatie met beeldmateriaal. Er zijn ook situaties die via persoonlijk contact, huisbezoek, verlopen.  Hier vraag ik u ook om mij beeldmateriaal te bezorgen. Net zoals bij de voorlichting krijg je ook hier een mapje met de zaken die we besproken hebben.
Ook kan je achteraf nog kiezen voor een opvolging van 30 minuten.

Consultaties worden ter plekke afgerekend, u kan bij ons betalen met bancontactapp of cash. 

Aanpassing verzendingskosten

Aanpassing verzending

De verzendtijd kan oplopen tot 1 week. 
Dit door de drukte van het trimmen.

Wist je dat:
=> je ook kan ophalen bij ons.
=> wij een beperkte gratis bezorgronde hebben (regio Herselt - Tielt-Winge- Olen)

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2019 - 2021 Flopping Lops | sitemap | rss