De inspiratie achter Flopping Lops is zonder twijfel Theodore en Seraphine. Twee Nederlandse hangoor dwergen, gecastreerde ram en voedster, een echt team! Zij zijn dan ook ons testpanel.

 

Theodore is geboren in december 2017 en in februari hebben wij hem verwelkomt bij ons thuis. Van in het begin was hij heel sociaal en genoot van aandacht. Een vaste routine hielp om hem zindelijk te maken en te laten wennen aan alles wat nieuw was voor hem. Hij verbleef in een ren de eerste dagen, dit was zijn veilige plek. Maar algauw hebben we hem meer ruimte gegeven en mocht hij ook in huis loslopen, want dit is wat een konijn nodig heeft, ruimte, zijn zintuigen werden geprikkeld en hij was heel nieuwsgierig niet alleen naar ons toe maar ook naar zijn omgeving. We hebben hem laten wennen aan het aanraken van de oren en andere lichaamsdelen. Hij is heel veel gewend en is niet snel bang! We zijn dan ook tot over onze oren verliefd op deze schattigaard! 


Waar houdt hij van? Luieren, gewassen worden door Seraphine, geaaid worden, alles wat eetbaar is, zoemen (jawel zoals bijen die zoemen) , bedelen, poseren voor de camera en alle soorten wasmanden.
Waar houdt hij niet van? Het aanraken van zijn staart, bedot worden( denkt vaak dat hij een snoepje gaat krijgen maar dan is het hooi dat we bijvullen, de teleurstelling op zijn gezicht) en avontuurlijk zijn.
Koosnaampjes: Zoemie, Sloopie en Kleine man

 

 

 

Na enkele maanden besloten we om een vriendinnetje voor hem te zoeken. Zo kwamen we terecht bij Jodipro, zij werken met opvanggezinnen op verschillende locaties. Op de website zagen we een nestje dat bij het opvanggezin geboren was. Het waren allemaal schatjes, enkele hadden al een nieuwe thuis gevonden, Seraphine en Delfine waren degene die nog een nieuwe thuis zochten. Ze hadden ongeveer dezelfde leeftijd als Theodore, wat we belangrijk vonden. We maakten een afspraak en gingen met Theodore naar hen zodat de koppeling kon plaats vinden op neutraal terrein. Op deze manier is de koppeling het meest succesvol. Natuurlijk weten jullie wie het geworden is en de rest is geschiedenis!

 

Seraphine is geboren in januari 2018 en in juli is zij gekoppeld met Theodore. Ze waren direct onafscheidelijk en een echt voorbeeldkoppel, ze maken nooit ruzie en zijn superlief voor mekaar. We hebben Seraphine eerst laten wennen in het verblijf en na enkele weken laten castreren, dit is jammer genoeg niet goed verlopen, ze werd wakker tijdens de operatie en het was maar hopen dat zij het alsnog ging halen. Daarom is het van enorm belang dat je een konijnkundige dierenarts hebt voor jouw geliefde nijntjes. Na veel goede zorgen en liefde is zij er bovenop gekomen! Ze heeft een eigen willetje en is een echte avonturier. Staat er iets nieuws in huis dan zal zij de eerste zijn om dit te ontdekken. Ondanks dat ze nieuwsgierig is zal ze wel snel schrikken van bepaalde geluiden en geuren. Zij is bij ons gekomen als ze een half jaar oud was en heeft dus niet van in het begin kunnen wennen aan ons huis. Toch voelt ze zich nu helemaal thuis en brengt zij leven in ons gezinnetje! Een echt ondeugend schatje!
Waar houdt zij van?  Ontdekken, vluchtroutes zoeken, op de leuning van de zetel rennen, rollen op haar rug, Theodore wassen, hooi knabbelen, springen en lopen .
Waar houdt zij niet van?  Aaien, storen tijdens het eten, vreemde geluiden en geuren. 
Koosnaampjes:  Finie, Susie en Seraphineke.

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2019 - 2024 Flopping Lops | sitemap | rss